Träning & Rådjursjakt!

Idag har varit en sån där tråkig dag, har inte fått mycke gjort. Tog mig iaf i kragen och for iväg och tränade mitt på dagen, tragglar på med 2ans moment... känns som att man inte kommer nån vart! En kurs hade inte varit helt fel.
Hursomhelst så va Thea knäpp idag, i FF så fick hon för sig att när vi startade så ska man gå bakom matte och svänga åt andra hållet... ??? Apporten va blää och inget hon hade planer på att ta i sin mun.
Men de är iaf kul att hon har mkt glädje i träningen och vill mycke även om det oftast inte blir rätt... jag måste fundera ut vad jag ska göra för att komma vidare. Gå långsammare fram och bryta momenten i ännu mindre bitar kanske? Skaffa en träningskompis som kan sparka mig i baken när jag gör fel? För allt är mitt fel inte Theas.

Iaf så har Thea kommit in i en ny fas här i livet... den döva 2års fasen. Den går ut på att hitta lukter som gör att man inte behöver komma på inkallning hur mycke matte än står och skriker. Och springa-så-fort-jag-kan fasen. Hon är helt GALEN när vi är ute... vart har denna energi kommit ifrån?

Ikväll när jag va och gick nere på strandis och jag gick lungt och pratade i telefonen så ser jag att Thea står och kikar på någonting ute på isen, jag kopplar inte riktigt och hon kommer när jag ropar men springer tillbaka igen, då kollar jag ut på isen och där står 4 rådjur, första gången Thea har träffat på rådjur, jag går tillbaka och ska hämta henne då hon förvinner ut mot älven.
Jag ser hur rådjuren blir rädda och springer iväg över på andra sidan, tyvärr äre det mörkt så jag ser inte om Thea springer efter dom... hon kommer iaf tillbaka efter 2 minuter (dom längsta minuterna i mitt liv) rätt andfådd så något har hon ju gjort iaf.
Mycke hann jag tänka innan hon kom tillbaka, försökte också springa efter henne men det va bara att glömma, snön gick till höften på mig!

 det är tur hon är söt iaf!!

Tjioo
 

Ny blogg

Har inte gillar min andra blogg så jag försöker här istället... Kommer mest att skriva om min vardag tillsammans med min Jack Russell Thea.


Tjiho så länge




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0