Sömnlöst

Vad Magi hade för sig inatt det vete gudarna, men hon var rätt billig när hon inte blivit tyst och somnat där vi 05 draget. Tog ut henne för tredje gången och lät henne springa lite lös på gräsmattan, överskottsenergi var bara förnamnet, hon stod på stället och bara snurrade, gjorde rivstarter med en ragg så stor så hon mer liknade en katt än en Kläpp, trots att jag inte var på mitt bästa humör så kunde jag inte låta bli att skratta åt henne, skulle ha haft med mig kameran! Fick efter det sova fram till 12.30 då hade vi pusskalas med lite piercing av min näsa och allt var förlåtet ;)
Har beställt en bur som jag hoppas kommer så fort som möjligt ifall det blir fler sådana här nätter...

Thea har börjat löpa idag, vi som ska iväg på stora Russell helgen om 1½ vecka och tävla Agility och Lydnad. Eftersom det inte är officiellt så får vi tävla ändå så vi gör ett försök, Thea är dock väldigt slö som alltid vid löp...

Var och tävlade agility igår och det gick bra, jag är nöjd, hon stannade och nosade på slalomet så jag va tvungen att ta tag i henne tror att jag blev diskad, men kan inte se att hon diskar mig på filmen... om inte så är det ett nollat lopp (stannade inte till prisutdelningen) andra loppet gick hon ur slalomet och rev ett hinder så 10 fel.
Som sagt så va hon väldigt seg och inte alls så snabb som hon brukar vara... skönt att veta att det beror på löp iaf!
Nathalie filmade men det va så mycke mygg och knott så därför ät det lite skakigt och uppdelat i två delar
Första loppet del1 http://www.youtube.com/user/magithea#p/a/u/1/8q16SUpPJxU
Del2 http://www.youtube.com/user/magithea#p/a/u/0/feglxySexq0
Andra loppet http://www.youtube.com/user/magithea#p/a/u/2/Fd2EDsblZ9s
Är jag blind eller?? Blir jag diskad i första loppet??


Min älskade lilla Giisen

Har idag varit ute på upptäcksfärd, ville hitta en bra sjö som man kan bada i med hundarna, alla sjöar häromkring ligger så nära vägarna. Men jag hittade ett ställe som var supermysigt och ganska enskillt och långt från vägen. Varmt var det också, hoppas på fint väder nu så jag också kan bada. Det syntes på Gi och Thea att det va lite skönare än i älven ;) Magi som bara brukar doppa tassarna hoppade från bryggan plaskade och sprang i vattnet. Så den badplatsen får klart godkännt av oss alla (plus att det fanns fina spårkogar i närheten) När kommer du hit Marlene?? :D

Imorgon ska jag in till stan och göra av med min lön... här ska införskaffas en systemkamera med motiveringen att lilla Gi bara är valp en gång ;) Jag är kung på att övertala mig själv :P

J***a valp!!#¤"!%>& + uppis

Jag står inne i köket och diskar medans hundarna leker omkring mig... när jag är klar och stänger av kranen så tycker jag att det är oroväckande tyst, tystnad är aldrig bra har jag fått lära mig...
Hittar Magi bakom tvättkorgen i full färd att tapetsera om åt mig.






                          

Idag så har vi varit och spårat... det gick sådär. Magi va lite vilse och okoncentrerad, tror att det beror på att jag hade lyckats lägga det i motvind trots att jag tänkte på vinden innan jag gick ut. Hon vindade mycke och flängde runt.
Thea va inte så mycke bättre hon heller. Ett apellspår med 2 pinnar. Igår när vi spårade så fixade hon pinnarna jättefint men inte idag, markerade dom men plockade inte upp dom. Var också allmänt okoncentrerad. Måste ha berott på liggtiden, hon spårar som bäst när det legat 3-4 timmar.
Körde ett upplet med Thea också och det gick väl inte heller bra... suck jag tror Marlene har rätt i att vi har Magic Mushrooms i skogen här!

Ikväll har vi varit till veterinären för Magis 12veckors spruta också :) Där skötte hon sig jättefint!




Rubrik??

Idag va det meningen att jag skulle skulle kika på Marlene och Fokus när dom tävlade, men den lilla bruna råttan har sugit all energi ur mig ;P så jag försov mig och missade dom tyvärr. Jag kan ju inte säga grattis till ett första pris, men jag säger istället grattis till att ni hade en härlig känsla inne på plan, ni är underbara båda två :D



Jag vet inte om det är för att jag sovit förlite dom senaste dagarna eller nåt annat, men jag fällde faktiskt en tår när Kronprinsessan och Daniel sa JA i kyrkan idag, hon va så otroligt vacker och dom såg så lyckliga ut!

Annars så börjar jag bli less på detta eviga regn, snart borde det ju ta slut?
Hoppas det blir fint i veckan så att man kan träna, när är du ledig Marlene?






Slappardag.

Japp idag har vi bara latat oss, det har regnat hela dagen och den lilla bruna damen i familjen vill inte gå utanför dörren. Hon går med samma steg i blöta gräset som Fokus gör när något är äckligt på marken :) ett släktdrag kanske?

Nä istället har vi tränat lite inne med klossträning och plocka spårpinnar, jag måsta bara säga att hon är grymt lättlärd! Thea har också fått plocka och leta lite spårpinnar härinne och komma och lämna av dom till mig.

Filmade lite klossträning på lilltjejen:
http://www.youtube.com/user/magithea#p/a/u/0/xd5zofDwPMg
(det va svårt att ställa upp kameran när en liten valp ska klättra överallt!)

Imorgon ska vi vara hejjarklack åt Marlene när hon tävlar. Hoppas på bättre väder då!

Nu ska jag återgå till att äta godis ;)

Spår

Har varit ute och spårat med Anette idag.
La två korta spår till Magi, det första med en böjd vinkel och slut, och det andra bara rakt. Hon imponerar stort lilla tjejjen. Vadå två spår? Man kan ju ta allt i ett svep! :) Så det blev ett kort apellspår, ca 120 meter (25min liggtid) med 2 vinklar utan problem! Stolt matte!




Sen va det Spirres tur, han fick 2 korta spår och skötte sig bara bra :)



Fick bästa belöningen i sista spåret, ett märgben!



Kidden spårade också



Theas spår fick ligga 3 timmar så vi for och badade med hundarna på en jättemysig strand medans det låg.
Väldigt fascinerande att se olika hundraser leka, Kid och Spirre brottades mest hela tiden, Theas gillar att springa och bli jagad, Magi hon vill leka vall-leken och förstod inte alls leken spetsarna höll på med så hon stod brevid och skällde, konstant... Thea gillar inte heller närkontakt i leken, då slår det lätt över till slagsmål, så hon håller sig borta.













For ut på klubben på eftermiddan för att lyssna på skotten med Magi, tror aldrig hon uppfattade några skott, inte en reaktion iaf. Tränade med Thea, lite ruta, FF, och platsliggning. Det va grymt mycke mygg ikväll så hon satte sig för att klia sig två gånger men la sig igen.
Nu är jag så sjukt trött, ett under att jag inte somnade i bilen påväg hem, det har ju trots allt blivit 9 timmar ute idag :)






Valpbus+Agilitydebut

Idag åkte vi in till Umeå för att tävla Agility för första gången, jag är ju som vanligt alltid onödigt tidig (ca2tim) men träffade Sanna som har söta Joplin från Cukids kennel, såklart så skulle det busas så vi gick en sväng till en äng (rimmade:P) där dom fick busa ordentligt. Ganska stor storleksskillnad på dom båda Magi är ju jättestor brevid henne.








Söt Joplin

Magi ville ha ett close-up foto ;)


http://www.youtube.com/user/magithea#p/a/u/1/i3BULkMSdac

Tävlingen då? Diskad i båda loppen :/ Tog fel tunnel första loppet och vägrade komma ut ur tunneln andra loppet så då bröt jag. Nu blir det nosförbud!! Ska kleta tunnlarna full med blodpudding så hon kanske förstår att man inte får stanna och nosa... Jaja bättre lycka nästa gång!
Hon fixade slalomet båda gångerna iaf så nåt positivt lyckades vi med.

Film: http://www.youtube.com/user/magithea#p/a/u/0/Ixs-4w5WtFI

Tränade lite lydnad med Marlene efter tävlingen gick bara fint så hon får några pluspoäng ändå trots allt.
Har hittat det bästa belöningen av alla, PIPLEKSAKER, varför har jag inte tänk på att använda det tidigare?
Måste också lära mig att sluta när det går bra... men det är ju så kul när det går bra ju ;)

Imorgon ska jag in till stan och träna spår och upplet med Anette, sen på kvällen ska jag träffa Marlene ute på klubben och träna lite skott med Magi.

Träningsmaraton!

Har varit med Marlene 2 dagar den här veckan och det har resulterat i 21 timmars träning ;)
I onsdags så var det meningen att vi skulle köra Rapport men det blev inget av det eftersom Marlenes mottagare fick åka på förlossningen.
 

Så vi fick planera om och åkte ut till skogen för att lägga spår. Jag fick börja medans Marlene satt vakt i bilen.
La mitt spår utan några konstigheter.
Sen var det Marlenes tur, hon skulle lägga ett apellspår på 3-400 meter till Fokus.
När jag suttit ett tag i bilen så ringer hon frågar om jag kan tuta så hon hör vart hon ska någonstans hon har nämligen gått vilse.
När jag tutar så hör hon mig men kan inte bestämma åt vilket håll hon ska gå åt, så jag startar bilen och åker en bit uppför vägen och tutar, men hon kan fortfarande inte lokalisera vart jag är.
Så höll vi på ett tag och jag tog ut Fokus och lät honom skälla men Marlene är nu så långt borta att hon inte hör oss överhuvudtaget.
Jag börjar nu kunna ana lite panik i rösten på stackarn, batteriet på telefonen börjar ta slut och efter att ha följt ekot så vet hon inte vad som är fram och bak!
"Sandra jag börjar få panik nu du måste komma hit och rädda mig"... Så jag selade på Fokus och släppte på honom på spåret, lite okoncentrerad i början, inte det allra lättaste att spåra med en hund man inte riktigt känner, men det va bara att lita på honom.
Tur att han är en så duktig spårhund har formligen flög fram i spåret och jag hängde som en vante efter honom M ringer igen och frågar vart vi är någonstans och då hör vi varandra. 
Fokus blev överlycklig över att hitta sin mamma där ute i skogen!

Många tankar hann vandra genom huvudet, såg polishelikoptrar, skallgångskedjor med massa hundar som letar efter henne till sent in på natten, tankarna har lätt för att skena iväg ibland!
Kul att få spåra i "skarpt läge" med en rätt "okänd" hund och att kunna läsa honom och sen lita på att han är på rätt spår!
När ordningen nu var återställd och vi båda var tillbaka i bilen så åkte vi en bit bort för att köra lite Rapport med Thea och Fokus.
Thea fick börja och hon skötte sig bara fint fick några skick mellan mig och Marlene.

Nu var det Fokus tur att få springa lite. Jag skulle ta med mig honom och gå 200 meter in i skogen och sen skicka honom tillbaka. Men eftersom han är så mammig så slet han sig halvvägs och sprang tillbaka till M, hon skickade honom tillbaka till mig så vi kunde fortsätta en bit till. F fick några skick och skötte sig bra på stationen.

Nu va det Magis tur att får träna lite, vi körde lite baby spår/budföring/sök och hon tyckte att det va riktig lajbans, hon är ju så söt!



"Vad va det du sa nu igen?"

Vi gick våra spår med Thea och Myr och båda skötte sig.
 
Klockan hade hunnit bli mycke och vi var båd hungriga så vi åkte iväg för att handla, vi hade båda fått tillbaka på skatten så det blev lyxmiddag med tacos, glass och jordgubbar till efterrätt :)

Magi ville också ha!
Satt sen och pratade till kl 01 innan jag åkte hemmåt. Vi skulle ju upp och träna igen dagen efter ;)



Träffade M på klubben kl 11, hon var först där och körde lite upplet.
Sen blev de lydnad, körde två dolda platsliggningar som hon fixade kanon :)

Sen kommendering i FF, hopp sitt hopp och apportering.











Myr börjar bli lite trött.

Söt!!








så körde vi agility med Thea,Fok och Myr.





























Marlenes kompis Helene va där med sina Aussies och hon hade världens sötaste kryp :D

Sen for vi in till stan för att besöka 3 av stans djuraffärer medans hundarna fick en paus. Vi köpte en massa leksaker som vi bara längtade efter att få testa! 
Vi drog vidate ut i skogen:

Rapport och Spår stod på schemat :)
Jag tog med mig Fok ut i skogen och M hade Thea kvar hos sig. Fok var lika mammig den här gången men nu var jag beredd, istället så lyckade han snurra in oss i en björk påväg ut :D haha. Vi gjorde några skick och båda hundarna skötte sig, Marlene fick ropa på Thea när jag skulle skicka henne tillbaka men andra gången så hade hon fattat och sprang utan problem tillbaka. 
Magi va nu jätteledsen över att hon inte fick göra någonting så vi gick ut i skogen och gjorde samma övning som dagen innan först fick Marlene gömma sig.
Sen gömde jag mig, nu börjar Magi förstå vad de går ut på och slog på nosen ordentligt.
Marlene gick iväg och la ut en snusdosa med blodpudding på och en leksak och kom sen tillbaka. Men så duktig hon va spårade direkt jag och marlene stog bara kyligt kvar dom gånger hon tappade koncentrationen, men hon kom på sig själv och fortsatte spåra så fint! När hon hittat slutet så släppte jag lös henne och började gå mot bilen och vad gör hon jo hon fortsätter spåra Marlene den väg hon gått tillbaka och ser så lycklig ut :D Hon har ju att brås på ;)
Vi tog ut alla hundarna och lät dom springa lösa och leka i skogen påväg ner till sjön där vi skulle ha våran pickenick med ostbricka och kex :)


Magi är så förtjust i Fokus hon följer honom överallt!
Där han är vet man att Magi är! Storebror är hennes stora idol! Fokus är väl måttligt förtjust men vågar inte säga ifrån, han är en riktig liten mjukis ;)


Hundarna badade och lekte, vi åt ost och kex och myste i solnedgången.

























V hade ju lagt 2 spår också som vi gick innan vi drog oss hemmåt.
Marlene hade gjort om samma spår som dagen innan och gick inte vilse. Fokus missade en pinne som var lite svår under blöt mossa, annars spårade han fint!
Thea spårade också bra trots stora älgben och björnbajs i spåret, inte enkla störningar för henne!
Trötta och nöjda åkte vi hem till Marlene och pratade till sent på natten!
Tack för två mkt trevliga dagar Marlene!!

I övrigt så går allt bra med Magi hon är lite svår att få att kissa ute det är ju så mycke annat som är intressant. Hon är helt underbar!!









Nä nu ska jag sluta :D
Vi hade tagit 1167 st bilder under dom här två dagarna så fler bilder kommer!







Skogspromenad

Idag har vi varit ute i skogen, lite jobbigt tyckte Magi då det va ganska varmt. Hade en liten minipickenick vid älven.
Ikväll har vi varit ut på klubben och spanat in hennes framtida arbetsplats :) Vi lekte lite men satt mest och kikade på dom andra hundarna.
Tränade lite med Thea: Ruta, hopp sitt hopp, apportering och ståträning. Det går framåt kan man väl säga :)
Imorrn har vi agilityträning, längtar redan ;)
Kör en bildbomb idag också :D
Jobbigt i värmen tyckte Magi


Skabbräv??



Livsnjutarn :)








Behöver jag säga att hon sov gott sen ;)

Dag 2

Magi börjar känna sig mer och mer hemma här... hon blir bara mer galen för varje timme som går!
Hon lyssnar bra på sitt namn och är duktig på att komma när man ropar. Hon går rätt bra i koppel också även om man måste övertala henne ibland att gå framåt.
Vi var ner i byn idag och kikade på alla människor, satte mig på en parkbänk och Magi la sig nästan direkt på asfalten och låg lugnt och kikade :)
Hon är så himla fin så jag kan nästan inte slita blicken ifrån henne, hennes krokodiltänder har tuggat sig rakt in i mitt hjärta och jag är så kär i denna lilla varelse!! 



















Ser fram emot helgen som ska spenderas med Marlene, vi ska på picknick och kanske se på bio :D och träna hund såklart!!

RSS 2.0