Agility

Idag har vi varit på Skultuna och tränat lite, det första vi ser när vi närmar oss planen är dom här:



Jaha det va den träningen, en liten jaktrussell går ju inte att ha lös då... men som om det inte var nog så stod det 4 rådjur ca 100 meter från agilityplanen. Jaja vi provar ändå och jag släppte lös den lilla vita och hon far som en projektil iväg för en liten uppfriskande jakt. När jag väl får tag i henne igen får hon en chans till som hon tyvärr missbrukade och det blev skamvrån för den lilla damen.

Tränade lite handling utan hinder med Magi och det funkar rätt bra, hon har inte riktigt fattat än men det kommer. Hon springer gärna med mig och tycker att det är rätt så lajbans.


Ett lyckat bakombyte :)


Bromsa!!


Springa fort fort!!


Gör sig redo och Fokus har tungan rätt i mun.








Full fart!



Vid de här laget har Thea suttit i skamvrån i ca 30 min och hon får en chans till att hålla sig i skinnet. Med Marlene som står och blockerar vägen ut till rådjuren med ett koppel att hota med om hon inte sköter sig så lyckas vi faktiskt med ett kort agilitypass och det gick riktigt bra! Tyvärr inga foton på Thea eftersom Marlene hade fullt sjå att hänga med oss ifall hon skulle få för sig att smita.





Sen var det dags för lite lydnadsträning och hundarna skötte sig jättebra. Körde lite FF med Gi och försökte få till lite svängar och det lyckades riktigt bra tillslut.
Hann lite med Thea också innan jag var tvungen att åka på infomöte inför plugget på Måndag.

Imorgon ska jag på en kort arbetsinterjvu på bemanningen i V-ås, tyvärr glömde hon att säga vart vi skulle träffas så jag hoppas att jag får tag i henne imorrn! Hur gör man annars? Det ger ju inte så bra intryck om man inte skulle dyka upp...


Längesen!

Ja nu var det ett tag sen jag uppdaterade här... har inte haft så mycke att berätta direkt, livet här nere flyter på, är inskolad på jobbet och har jobbat mitt första egna pass. Ska börja skola på måndag, webbaserat, rätt skönt att sitta hemma och plugga, hoppas bara att man har tillräckligt med karaktär till att verkligen sätta sig ner och göra det som ska göras.

Vi har tränat lite jag och Marlene och det känns som att det går frammåt :) Var och tränade agility igår och Spår&Lydnad idag. Agility är såå roligt och det verkar Gi också tycka, man såg verkligen hur hon tänkte till både i slalomet som vi provade på för första gången och tunnlarna, körde även lite torrhandling och hon va jätteduktig, det ska nog bli en liten agilitystjärna av henne också! :)
Thea är det full fart på man ser hur hjärncellerna studsar som pingpong bollar i skallen på henne, men jag klagar inte, snart kommer det att vara dags för löp och hon kommer att gå i ide i 2-3 månader! Vi körde lite slalomingångar som hon gjorde jättebra, körde lite kontaktfält och lite olika kombinationer.



Ikväll har vi varit och spårat med alla hundar. Magi har verkligen utvecklats i spåret och tänker mer och springer mindre. Hon analyserar mycke mer nu än förut, kul att det går åt rätt håll! Ska bli kul att köra igång igen efter vintern.

På måndag kommer min syster hit och ska vara här hela lovveckan, ska bli roligt, då ska vi shoppa och slappa!



Jobb

  

Har idag bott här i ca 1½ vecka och än sålänge så flyter det på som de ska, jag trivs i lägenheten även om jag nog önskar att jag bott i Hallsta eller närmare Västerås.
Eftersom jag är ledig hela dagarna så har jag spenderat dom med att spendera pengar, hundarna har fått varsitt Back on Track täcke, jag har varit på Ikea och köpt lite nödvändigt till lägenheten.
Vi har ju hunnit träna lite i grupp också för första gången, vilket var väldigt lärorikt och lite nervöst med hjärnsläpp som följd :)

Idag så har jag varit och träffat Bemanningschefen i Hallsta och blev anställd direkt :D Ett superjobb som jag tror att jag kommer att trivas utmärkt på. Jag får själv bestämma mitt schema och lägga upp på datorn om jag är tillgänglig eller om jag vill vara ledig, sen kommer ett sms om jag behövs någonstans. Kanon då kan man försöka få ihop det med Marlenes schema och hundarna behöver inte vara ensamma så mycke.
Har också varit och ansökt om skola så den 1 November så börjar första kurserna Naturkunskap och Religion sen tar vi Svenskan efter det är klart. Kul att det händer nåt :)

Lägger upp lite blandade bilder från senaste veckan.

 
Magi får agera störning när fokus ligger plats, observera blicken "du ska nog få igen din lilla råtta"


Inte så bra uppställningsbild men iaf, 6mån 12kg 44cm och helt perfekt :)




Fisförnäm Thea, "jag tänker då inte titta in i kameran"


Hoppet är den sista som överger Myran.
Hade en mycket trevlig dag ute i skogen med spår, upplet och korvgrillning sen avslutade vi dagen hemma hos Jill som hade inflyttningsfest där vi åt god mat drack vin och pratade hund, tack för en trevlig kväll Jill :)




RSS 2.0