17 Veckor

Nästan iaf, hon blir 17 veckor imorrn.




Stilig tjej är hon :)





Nu har jag iaf slutat jobba för den här gången, nu gäller det att fördriva tid så att det blir Torsdag snabbt :)
Ska in till veterinären imorrn med Magi och se om hon inte kan få några ögondroppar, får inte bukt med ögonslemmet trots att jag spolar med Koksalt och Eye Care.


Solnedgång!

Nånting som verkligen är härligt när man jobbar natt är att få se både solnedgången och uppgången. Det har varit så otroligt vackert hela veckan!


Foto: Arbetskamraten Camilla
Nu är det bara en natt kvar innan mini semestern! Hundarna kommer nog tycka att det är skönt att allt återgår till det normala igen! 


Nattblogg

Är nu inne på min 5:e jobbnatt, 2 nätter till sen är jag ledig! Jag skulle igentligen bara jobba 3 nätter, men så ringde dom på Torsdag kväll för han som skulle jobba hade inte dykt upp, lite långa ledningar här ibland eftersom han tydligen sjukanmält sig men ingen att ringt ut vikarie, så då passar jag på att jobba eftersom jag tagit ledigt nästa helg, det är ju kennelläger! :D
Känner mig lite less just nu och vill bara hem till min varma sköna säng. Tur att de är rätt lugnt här på nätterna.

Hur går det att sova med hundarna på dagarna då? Jo det ska jag berätta, Magi brukar väcka mig vid 11 typ för då tycker hon att vi definitivt har sovit klart, och för att verkligen framföra sin åsikt i den frågan så har hon tuggat ett hål i ena hörnet på min nya fina säng :( för om man äter upp sängen så kan hon ju inte sova, smart valp det där... att skälla brukar hon också tycka är effektivt, tur att hon är söt...


Men ja e int bitter, jag har ju faktiskt lyckats hålla mig vaken alla nätterna utan större problem.

På min lediga tid så spårar vi och trixar lite, hon äääääälskar att spåra, vilket resulterar i att det går väldigt fort, och hjärnan hinner inte med.
Sen har äntligen poletten ramlat ner när vi tränar ligg och hon bjuder på väldigt fina snabba ligg så det bara smäller i golvet, lite skillnad om man jämför dom båda, Thea gör saker i sin takt om man säger så :) Ingångar har hon också greppat och följer mig i sidled bakåt och framåt. Hon kommer alltid i ingångsställning och tigger godis på promenaderna.
Hon har också börjat bli så stor nu så hon kan hoppa upp i både soffa och säng själv, så varje gång vi kommer in efter att ha varit ute så rusar hon upp i soffan och upp på bordet :) När jag satt och åt häromdan så small det bara till så hade hon hoppat jämnfota upp på bordet... som sagt det är tur att hon är söt :D
Nä nu ska jag gå och läsa en bok, Kontaktkontraktet, vi får väl se hur mycket som fastnar i min (för tillfället) inte så intelligenta hjärna...






...

En snabb dusch, och vad möts man av när man kommer ut?





Sista toarullen också...
Suck jag som hatar att städa...det gör vi en annan dag, godnatt!

Havet

Idag har vi varit ut till havet en sväng med Marlene, mkt mysigt som vanligt! Tyvärr var väl inte vädret det bästa men vad gör det?


Magi och Mormor vallar...




Jagad...


En labrador?




15½ vecka ca 37cm hög och väger 8.6kg. Inte den bästa ståbilden men men.



National

Dags för en uppdatering? Var ner till Lindesberg i helgen för att tävla KM i lydnad och agility. Gick åt skogen kan man väl säga... Thea är väl inte den mest träningsvilliga när hon löper. Jag tävlade i agilityloppet men det gick så dåligt så jag strök mig i hopploppet, hon gick banan nästan, jag fick tjata på henne för att hon överhuvudtaget skulle hoppa hinderna :/
Lydnaden då? Vi hade en älg som publik... Inte för att det gått bättre utan den men det va lite kul :) Jag avbröt efter linförigheten då hon inte ens lyfte rumpan ur backen när vi skulle göra läggande under gång...

På tordagen så va vi iväg till Surahammar BK för att träffa Maria och Diezel :) Skitkul att se dom igen!
Brorsan va väl nästan dubbelt så stor som Magi. Det första han sa när han såg Magi va "Tjenare syrran! Kommer du ihåg det här greppet?" 


Magi var måttligt road...


Men han va ganska rolig ändå

'
Och man kan ju faktiskt bitas tillbaka :)




Diezel och Thea fann varandra, det va äkta kärlek!


Thea gillar att bitas i rumpan...

;)


Projektet att få båda att se bra ut på bild gick väl... sådär...










Maria och Diezel

Min moster och hennes Russla va så duktiga på Agilityn, hade inte tränat alls på över ett år, och fixar ett felfritt (?) lopp




Magi försökte charma Ash :)


Var och tittade på lite grytträning


Det var grymt varmt på utställningsdagen och min nya bur var guld värd! Hundarna fick bada regelbundet hela dagen för att inte bli för varma... Magi bara plaskade ut i vattnet och simmade direkt... det brukar hon inte göra i vanliga fall.


Snygg?? Nä inte särskillt, men funktionell istället :) Kom 2a i Tracking Class efter att Linda tvingat ut mig i ringen, jag tyckte ju att det va rätt onödigt att ställa eftersom vi ändå inte hade nån chans... tjii fick jag. Tracking Class är för alla som har ett första pris i Ökl viltspår.

På lördagen va det grillfest på kvällen, hade riktigt roligt och träffade många härlig människor!
Längtar redan till nästa år!
Hemresan då? Jo lyckades ju få punka där nere, som tur var hade jag ett reservdäck i bakluckan, gick bra att köra på det också. Åkte från västerås 23.30 på söndag kväll och kom hem till Vännäs 16.00 måndag eftermiddag, va så trött och slut (kan ha berott på lördagens grillfest) så jag fick stanna flera gånger och sova för att inte köra av vägen,  men jag tog mig hem och det är ju huvudsaken!
Nu är det inte länge kvar till vi ska ner igen, Hyzzläger, ska bli såå roligt!

Ikväll har vi spårat. Magi fick ett leksaksspår, gick ganska bra, måste ha längre liggtid så hon inte flänger runt så mycke. Sen åkte vi till en fotbollsplan där jag la ett "apellspår"  åt Thea, hon spårade så jäkla bra! Trots att de var några ungar på planen brevid och sparkade boll (hon är bolltokig) så kunde hon koncentrera sig och göra ett kanon jobb! Ungarna hade även varit och gått och spelat över spåret, nemas problemas!
Magi fick ett spår också över gräs och upp på asfalt, spårade på gräset men tyckte at det var lite konstigt att det blev asfalt och spårade bitvis, stod mest och funderade på vad vi höll på med :) Poletten trillar nog ner med lite träning.
Sen lekte jag coh Thea lite lydnad och hon va skittaggad, varför kunde hon inte ha varit så i fredags för?


Underbara hav!

Åkte in till stan idag för att hämta min telefon som jag glömde hos en kompis inatt. Ringde Marlene för att höra om hon ville hänga med och bada i havet, men hon var redan där med Helene och hennes kille... Jippie vi styrde genast bilen mot havet.
Magi hade skitkul i vattnet, det va ju så långgrunt så det gick ju att springa fort och långt ;) Såg därimot lite mer lidande ut när hon blev tvungen att simma!
Det va jättevarmt i vattnet, varmare än i luften kändes det som, helt underbart, inga människor i sikte förutom nån enstaka långt långt bort.
Tog rätt många bilder men tyvärr vart det inte många bra, suddiga eller i motljus...


Magi försöker hinna ikapp sin stora idol!




Kan man se mer enländig ut?


Fina fina Thea!




Idyll!


Med Magi efter sig som vanligt...








Magi 14 veckor idag.


Thea funderar på vad matte håller på med


Magi gillar sin nya kojja :)

Har pratat med Diezels matte, vi ska ses på torsdag eftermiddag i surahammar :D Ska bli jättekul!
Nä nu har jag inte tid att sitta här nå mer, tvätten ska tvättas, valpen ska bajsas, jag måste packa...


Spår&Upplet

Har nyss varit iväg och spårat med Magi, Thea fick ett upplet istället, orkade inte vänta i 4 timmar på att det skulle ligga till sig.
Thea har lite svårt att gå hela vägen ut att leta, så idag fick hon en ruta på 40*5 meter, gick långt ut men inte tillräckligt, hittade 2 prylar sen va hon trött.
Magi har inte fått nåt spår på ett tag, men mindes precis vad som skulle göra, hon tycker att det är så kul vilket resulterar i att det går lite fortare än vad näsan och hjärnan hinner med... men hon fixade båda spåren som var ca 40 meter med 20 min liggtid, kanske göra det lite svårare i fortsättningen?

Snart ska vi åka ner till västerås och hälsa på min moster, sen dra vidare till lidköping(?)för att tävla i KM i lydnad och agility som Russellklubben anordnar. Thea ska ställas ut också, så nu bantar hon för fullt ;)
När vi kommit tillbaka därifrån så hoppas jag att Åsa är hemma så vi kan komma och hälsa på påvägen hem!








Jobbigt, jobbigt


Magi i vallposition


För att snabbt kunna gå till attack


Hehe där fick hon så hon teg!



Nu ligger båda utslagna på golvet :D Visst är det härligt!!

Sol&Bad

Övertalade mig själv som sagt och åkte iväg och köpte en kamera, så nu blir det bildbombningar i bloggen i fortsättningen :)

Marlene kom hit igår för att kika på nattsök tävlingen på Vännäs Bk. Jag skulle valla elitruta och skriva för lydnadsdelen. Ett rejält träningspass blev det i väldigt kuperad terräng och uppför nästan hela tiden.
Hela tävlingen beräknades vara klar ca 02.00 men eftersom det bara var en elithund som fick fortsätta efter söket så va vi klar med eliten ca kl24, då hade Lägre och Högre börjat i sökrutan... blev nog en lång natt för dom.
Jag och Marlene for hem och tog en mysig nattpromenad innan vi somnade 02.30.

På morgonen styrde vi iväg till badstranden, "tyvärr" för varmt för att lägga några spår så hundarna fick bada&simma istället, Fokus tog den uppgiften på fullaste allvar och bodde i vattnet hela dagen :)
Magi plaskar också på men bara så hon har mark under fötterna en favorit är dock att hoppa från bryggan


Åhh HOPP!


Upp igen...


Weeiii!


Ibland kan det gå lite vilt till...


Men så kom han på den geniala idén, om man springer ner i vattnet så kan hon inte bitas ;)


Efter lite om och men fick vi till ett gruppfoto.


Lite "kärringgympa" Upp å sträck!!


Leka lite till...


Det är jobbig att behöva underhålla så många tjejer...


Fokus funderar på att ta sig ett dopp


Och bita mig i foten...


Thea tittar helst på medans dom andra leker.




Myran håller koll så att dom andra sköter sig.




Ett försök att ta sig upp...


Och sen kasta sig ut!


Puss puss







Efter några timmar började det komma så mycke folk så då drog vi hemmåt efter en mycket trevlig dag :)

När man har fotat över 500 bilder så är det svårt att begränsa sig...

Lite extrabilder på Magi och Thea ;D Gii är så rolig att fota, hon blir så söt på varje bild!









Visst är hon lik Redo?








Magi hittade den här sötnosen och bestämde sig direkt för att hon ska bli eftersöktshund på döda sorkar när hon blir stor! Snuskvalp sa jag då...






Magi 13 veckor.









RSS 2.0